Over mij

Hallo! Ik ben Erik Ruiterman.

 

Ik hou van vogels en fotograferen dus ben ik een enthousiast natuurfotograaf, ik hou van schrijven dus ben ik blogger en verder begeleid ik fotoreizen voor Nature Talks.

 

Mijn eigen reis begon als kleine jongen die op de fiets met een verrekijker de polder in trok om vogels te bestuderen. Vervolgens kwam daar het fotograferen bij. Om mijn skills te verbeteren volgde ik een opleiding als modefotograaf, waar ik onder meer geleerd heb om het esthetische te waarderen en oog te hebben voor detail. Maar het buitenleven trok mij meer dan de modewereld, dus nam ik mijn camera al snel weer mee de natuur in. Nog steeds ben ik regelmatig buiten te vinden. En wat ik daar tegenkom deel ik hier graag met jou.

 

Op Nature in Stock tref je mijn portfolio aan. Via deze agent kan je desgewenst foto’s bestellen.

Mijn foto-avonturen vormen vaak de basis voor mijn blog’s waarin ik probeer op een relativerende wijze het fenomeen natuurfotografie te beschouwen. Wat mij betreft gaat dat altijd gepaard met een vette knipoog. Mijn blogs vind je natuurlijk op deze site. Maar ook op Nature Photographer of the Year en Natuurfotografie.nl kom je de nodige schrijfsels van mij tegen. De links naar deze artikelen vind je door hierboven op de blauwe namen te klikken.

 

Woonachtig in Rotterdam breng ik veel van mijn tijd door in de polderlandschappen in het Zuid-westen van Nederland, maar zo nu en dan trek ik verder het land in, op zoek naar onderwerpen voor mijn foto’s. En daarnaast ga ik doelgericht op reis om eens iets anders te fotograferen.


Zowel mijn lokale als internationale ‘avonturen’ ga ik doorgaans aan met mijn vaste fotomaatje Michel. Niet alleen familie maar ook een fijne vriend. Als je meer over Michel wilt weten, klik dan even hier!