spanje

In opdracht van Nature Talks Fotoreizen neem ik enkele keren per jaar een groep fotografen mee naar het gebied op de grens van Extremadura, Castilië-La Mancha en Castilië y Leon, 3 van de 17 autonome regio’s van Spanje. In deze regio’s tref je karakteristieke dehesa landschappen als gevolg van de extensieve landbouw, afgewisseld met rivierdalen en uitgestrekte steppeachtige vlakten. De bergen en natuurparken zijn rijkelijk voorzien van rivieren en meren.
De vogelrijkdom in deze streek is enorm, waarbij vooral de roofvogels tijdens de fotoreizen een hoofdrol spelen. Maar ook de endemische Spaanse Lynx, Spaanse steenbok en Egyptische mangoest zijn hier te vinden. Een uitgelezen gebied om (veelal vanuit hutten) bijzondere soorten van het Iberisch schiereiland te fotograferen.
Ik ben er inmiddels vele keren geweest en iedere keer weer kom ik met een harde schijf vol nieuwe foto's thuis. Geen bezoek is hetzelfde, alleen al doordat we in verschillende seizoenen dit fraaie gebied bezoeken. Onderstaand tref je een overzicht van deze reizen met per reis een kleine selectie foto's die tijdens die reis gemaakt zijn.