Nieuw jaar; nieuwe kansen en beste wensen!

Natuurlijk keken we er al weken naar uit; het kerstdiner! Gezellig samen met de kids lekker eten en genieten van elkaars gezelschap. Lekker cliché maar daarom niet minder aangenaam. We zagen het helemaal zitten! Het thema voor dit jaar was ‘pyjama-party’; geen gedoe met opdoffen, gewoon lekker jezelf en lekker relaxed. Beetje bank hangen, Top2000 op de achtergrond, misschien zelfs wel een spelletje…hoe gek wil je het hebben? 😉

De boodschappen waren in huis en de wijn stond al te chambreren. Kaarsjes brandden en een heerlijke parfum vulde langzaam de woonkamer. En toen sloeg het noodlot toe. Lekker druk in de keuken wierp ik vluchtig een blik naar buiten en voelde het direct: dit jaar geen sneeuwvlokjes maar druppels…aan mijn neus. Het-zal-toch-niet? Vervolgens werden de oogjes wat waterig en ja hoor, naarmate de oven verder voorverwarmde steeg de lichaamstemperatuur tot koortsachtige hoogten en viel kerst langzaam maar zeker in het water!

Voor we het in de gaten hadden, lagen we languit in pyjama op de bank. Niet helemaal de pyjama-party die we in gedachten hadden. En terwijl we de telefoon oppakten om de kids af te bellen zagen we het kerstdiner aan onze neus voorbij vliegen! Sorry kids, deze kerst geen gebraden fazant…

… we zagen het kerstdiner aan onze neus voorbij vliegen …

Maar inmiddels ligt kerst achter ons, zijn de temperaturen gezakt en komen geur en smaak weer terug. Op naar het nieuwe jaar met nieuwe kansen! En daar horen de allerbeste wensen bij. Dus beste mensen, maak er een mooi en gezond 2017 van!

Nature Stock Photos
See my portfolio on Nature In Stock!

9 thoughts on “Nieuw jaar; nieuwe kansen en beste wensen!

 1. Ahhh dat is wel heel zielig en heel triest voor de fazant. Lig je een beetje voor Jan met de korte achternaam te sudderen in de oven, terwijl toch ook gewoon de vrolijke vliegende had kunnen zijn. Het is maar goed dat niet iedereen jouw blog leest en dan vooral de veggies onder ons, haha.
  Geniet van de laatste dagen van dit jaar en inderdaad een nieuw jaar dus nieuwe kansen op naar kerstmis 2017. Fijne oudejaarsavond en denk om de oogjes en vingertjes. Tot 2017 en groetjes aan Michelle

  • Ha Marja,
   Dank je wel en natuurlijk ook voor jou een hele mooie, veilige jaarwisseling en een heerlijk nieuw jaar!
   Groetjes, ook van Michelle!

 2. ziek worden is een kunst… zo ook het plannen van de griep..jij weet het goed te plannen 🙂
  jullie ook fijne jaarwisseling en tot volgend jaar

  • Ha Arnoud,
   Timing is everything! Hahaha.
   Ook voor jullie een mooie jaarwisseling en een heerlijk 2017!
   Groetjes, ook van Michelle!

 3. Liken is misschien niet de juiste reactie op de situatie, maar je begrijpt het, hoop ik. Je moet het gewoon positief zien: die prachtige fazant is gered en terecht.

  • Ha Menno,
   Ik begrijp het volkomen, en de fazant was er blij mee toen hij opgelucht via het keukenraam de mistige kerstnacht tegemoet vloog…hij heeft er weer een jaartje vol mooie herinneringen bijgekregen!
   Fijne jaarwisseling! Ga je die nog vieren met Mieke?
   Groet, Erik en Michelle

 4. Een goed én gezond nieuwjaar toegewenst, met vele mooie foto’s en blog verhalen! Ik lees je blog altijd met veel plezier (ik ben de dochter van jullie oude buren Rob en Rita). Het komende jaar ga ik zelf ook een blog schrijven, over Landelijk Noord: een prachtig natuur- (en vogel-) gebied net boven Amsterdam. (zie: http://www.rosien.nl). De IJdoorn-polder ken je vast wel!

  • Hi Rosien,

   ik had al eerder geprobeerd te reageren maar op de een of andere manier is dat niet gelukt. Dus nu nog een poging. Leuk om te lezen dat je m’n blogs leest. En nog leuker om te lezen dat je zelf ook blogt! Ik heb zojuist je laatste verhaal gelezen, mooi kijkje in hetgeen je de laatste tijd heeft bezig gehouden. Ik zag zo een, twee, drie geen mogelijkheid om op je blog te reageren, klopt dat? Ben benieuwd naar je volgende verhaal.
   Groet, Erik

 5. Pingback: Special lady | Topic2.nl

Laat een bericht achter / Please leave a Reply