Pestweekend!

Ken je dat? Zo’n weekend waar maar één woord bij past? Waarvan je hoopt dat je er niet al teveel van krijgt? Nou…ik wel. Het begint al op vrijdag. Je zit op je werk en ziet een interessante melding voorbij komen op waarneming.nl. ‘Shit!’ denk je ‘Dat wordt dus iets eerder naar huis!’. Je rondt je werkzaamheden af, neemt nog wat huiswerk mee voor het weekend en gaat op pad. Maar natuurlijk sta je in de file, schiet je voor geen meter op en zie je langzaam de lucht steeds grijzer worden. Toen je op je werk zat scheen de zon nog, maar hoe dichter bij huis, hoe grijzer de lucht.

Nog voor je parkeert vallen de eerste druppels op je vooruit. Met de ruitenwissers aan zoek je een parkeerplek maar helaas, iedereen lijkt wat eerder thuis te zijn dus jij mag vandaag wat verder weg parkeren. En het regent steeds harder. Drijfnat duw je de voordeur open en zachtjes vloekend kleed je je om. Je hebt inmiddels aardig de pest in. Tegen de tijd dat je je fotospullen bij elkaar hebt check je nog even waarneming.nl. Gelukkig, er volgen steeds meer meldingen dus het zou zomaar eens kunnen lukken. De regen is inmiddels opgehouden en 10 minuten later kom je aan op de lokatie waar de melding vandaan kwam. En je bent niet alleen, er staat inmiddels een legertje fotografen en mensen die even komen kijken wat er in hemelsnaam aan de hand is. ‘Ze zijn net weg gevlogen!’ zegt een van de grapjassen pesterig.

pestvogel-20161105-1-2

Bessen worden in rap tempo naar binnen gewerkt…

Afijn, enkele uren later zit je thuis op de bank en weet je inmiddels dat je ‘de foto’ nog niet gemaakt hebt. Zouden ze er morgen nog zitten? Nieuwe dag, niieuwe kansen? Of wordt het écht een pestweekend?

pestvogel-20161105-2-2

Kijk…met losse ‘handen’!

De volgend ochtend rij je vol goede moed terug naar de plek waar je ze gisteren achter hebt gelaten. Daar aangekomen blijkt de groep van 40 geslonken te zijn tot een triootje en bovendien pakken de regenwolken zich alweer samen. Wat is wijsheid? Waar zijn ze nog meer gezien? Terwijl de eerste druppels vallen stap je weer in de auto en ga je op pad. Veertig minuten later kom je op de plek waar ze gisteren ook gezien zijn en zie je de eerste fotografen alweer klaar staan. Bingo! En bovendien is de zon gaan schijnen! Auto parkeren, spullen er uit en klikken maar. Terwijl je met je medefotografen staat te genieten, voel je de eerste druppels alweer in je nek vallen. Heel lang genieten is er niet bij, het is duidelijk zo’n pestweekend.

pestvogel-20161105-3

Krijg de pest…waar is die bladluis gebleven?

Thuis kijk je naar de resultaten en denk je terug aan de afgelopen twee dagen sinds die eerste melding. En dat weet je het: dit kunnen alleen maar pestvogels zijn!

pestvogel-20161105-2

Alleen deze nog…

pestvogel-20161105-1

Burrrp!

Nature Stock Photos
See my portfolio on Nature In Stock!

12 thoughts on “Pestweekend!

  1. tja ..hobby’s .. maar gelukkig heb je de foto’s nog .. en die zijn prachtig.. dus, een pestweekend levert mooie foto’s en een grappig verhaal op. Ik zeg laat er nog vele volgen.

    • Ha Bert, bedankt voor je reactie. De Pestvogel werd in de middeleeuwen beschouwd als voorbode van naderende pest. Dit idee werd ingegeven door het onverwachte, soms invasie-achtige winterbezoek van de vogels, iets dat nogal eens samenviel met het uitbreken van de pest.

  2. mooie foto’s. gelukkig dat je foto’s hebt kunnen maken van die pestvogel anders loop je de komende week met een pesthumeur rond 🙂

  3. Wat een pest verhaaltje 😉 Hij is prachtig en de foto’s zijn subliem en vol van actie,TOP! dankjewel voor de smile op mijn gezicht

  4. Geweldige foto’s om jaloers op te zijn. Ik ben op je site gekomen naar aanleiding van een artikel op de site natuurfotografie. Ik snap niet waar jij de pest in had, maar de foto’s zijn subliem! Ik hoop ze ooit ook zo te kunnen maken. Ps. ik heb ze in Arnhem wel op de foto kunnen krijgen…

Laat een bericht achter / Please leave a Reply