La vie est fantastique à la campagne!

Alle drie onze katten zijn ‘aanwaaiertjes’, de laatste kwam bij de buren vandaan toe zij naar la douce France vertrokken. Het is een heerlijk, rood je-weet-wel katertje, dus als je dan in de gelegenheid bent, ga je die buurtjes natuurlijk graag even persoonlijk vertellen hoe het met het beestje gaat. En zo reden we kort geleden de Franse grens over, op weg naar een héérlijk weekend.

20160808-_44C7619-bewerkt

Het was héérlijk toeven!

20160806-AZ8I1997-bewerkt

Vrolijke Sam

De buurtjes stonden ons al op te wachten toen we na een voorspoedige reis hun fraaie Franse maison tussen Sancerre en Pouilly, twee prachtige wijngebieden in de Bourgogne, naderden. We werden op slag verliefd; de buurtjes met open armen, de stralende zon, de geurende lavendel, de wijn in de koeler en het huis dat ons met al zijn rust uitnodigde om te komen genieten. Het was al weer een aantal jaar geleden dat ik in Frankrijk was geweest, maar deze hernieuwde kennismaking was buitengewoon aangenaam. Waarbij de gastvrijheid van de buurtjes natuurlijk een belangrijk aandeel leverde in de wijze waarop we het weekend beleefd hebben.

 

’s Morgens lekker ontbijten met café en verse croissants 20160806-AZ8I2050-bewerkten vervolgens wat foto’s maken in de tuin. In de middag een heerlijke BBQ en ’s avonds du pain met geurige franse kaasjes, olijven, droge worst en andere lekkernijen. En terwijl de zon langzaam oranje onderging verschenen de reeën op de gemaaide akkers voor het huis, kwamen de kaarten op tafel, werd er een muziekje gedraaid en nog een wijntje gedronken. Genieten in optima forma!

20160807-AZ8I2238-bewerkt

Blauwzwarte houtbij / Violet Carpenter Bee / Xylocopa violacea

20160806-AZ8I1973

Kolibrievlinder / Hummingbird Hawk-moth / Macroglossum stellatarum

20160806-AZ8I1943

Muurhagedis / Common Wall lizard / Podarcis muralis

De reeën liepen door 'de voortuin'

De reeën liepen door ‘de voortuin’

20160806-AZ8I2090-bewerkt

Op de terugweg, die we natuurlijk veel te snel moesten zien te vinden, mijmerden we openlijk over een eventuele toekomst in Frankrijk. De terugweg ging minstens even vlot als de heenweg en eenmaal thuis waren we nog lang niet uitgepraat. De komende tijd zal het onderwerp zeker nog voorbij komen, halen we de foto’s er weer bij en gaan we onze ‘knopen’ tellen…wie weet wat de toekomst gaat brengen!

Rest ons voor nu ‘un grande merci beaucoup à notre voisins à la campagne’

Oh ja…tijdens ons verblijf in Frankrijk kreeg ik te horen dat ik de eerste 1ste prijs had gewonnen in de door Glenn Vermeersch georganiseerde fotohutten-fotowedstrijd

Nature Stock Photos
New pictures in my portfolio on Nature In Stock!