Kwak het er maar op

Soms ga je op zoek naar iets en kom je thuis met niets…of bijna niets. Vandaag was zo’n dag. ‘s Morgens met Michel op pad naar Zeeland om de roodhalsgans te fotograferen. Althans dat was het plan. Onderweg via de Brouwersdam konden we alvast een wulp en een regenwulp vastleggen. Deze dag kan niet meer stuk dachten we nog. Door naar de roodhalsgans!

Aangekomen op de plaats waar deze fraaie gans gisteren nog was gezien de spullen uit de auto, camera op de nek en aan de wandel. De temperatuur liep inmiddels behoorlijk op en de zweetdruppels liepen langzaam langs de rug naar beneden. Maar ja…je moet er wat voor over hebben. Na de nodige zweetdruppels en vele brandganzen (ook mooi maar niet wat we zochten) kwamen we tot de conclusie dat we weer een dag te laat waren. En dat was zeker niet de eerste keer.

Terug naar huis nog even gestopt bij de Vogelplas Starrevaart. Op de parkeerplaats zagen we een groep mensen bij elkaar staan langs de Meeslouwerplas (tegenover de Starrevaart), dus even kijken wat er te zien was. Onze dag werd in een keer goed, er zat een jonge kwak. Kort geleden waren we nog voor niets naar gelderland gereden voor een kwak die er niet meer zat en nu….zomaar vol in het vizier. En mooi in het licht, gapend en wel.

Thuis een kleine selectie gemaakt uit enkele honderden foto’s en voorgelegd aan de jury. M’n vriendin, duidelijk onder de indruk :-), zei: ‘kwak het er maar op!’

Tot de volgende blog….

Kwak het er maar op!

Greetzzz Erik