Weekendje Texel

Afgelopen weekend zijn we met Michelle d’r nichtje en haar man/mijn vogelvriend naar Texel geweest….de heren vogeltjes kijken of liever fotograferen en de dames lekker naar een kuuroord.

We hadden heerlijk zonnig weer met een ‘klein beetje’ wind erbij….hadden de dames geen last van met die ‘hot stones’ op hun rug maar wij waaiden van het strand af. Probeer dan je camera maar eens een beetje stil te houden….erik_texel

Ook de vogels waren niet blij met de wind, die waren in geen velden of wegen te bekennen…althans de soorten die we graag wilden zien. Allemaal weggewaaid naar het vaste land (zagen we op www.waarneming.nl) of ze zaten zo ver van de plekken waar je mag komen (op Texel mag je bijna nergens komen, wist je dat? Overal bordjes en hekken om je op afstand te houden) dat je zelfs met een flinke lens nog maar héle kleine vogeltjes zag (zoals deze slechtvalk).

TX-10

Maar we hebben lekker geluncht aan het strand (met ambachtelijke hamburgers van Texels rund met frietjes hahaha) en natuurlijk ook heerlijk genoten van het mooie weer, de relaxedheid van het eiland en van de gezelligheid met elkaar. Al met al een fijn weekend geweest. Op de site onder ‘new’ vind je meer foto’s van de vogels die net als wij de wind trotseerden (want die waren er gelukkig ook). Bijvoorbeeld deze stormmeeuw (wat wil je met zo’n naam) die een ware stuifzandstorm om z’n oren kreeg.

TX-7

Het zand is inmiddels weer uit de camera’s en ons haar….

Greetzzz Erik